Tuntikuvaukset
Tuntikuvauksista näet tarkemmin tuntiemme sisällön. Tunnit sopivat pääsääntöisesti kaikille, mutta muistathan kertoa opettajalle ennen tunnin alkua mahdollisista kehosi rajoitteista tai jos olet raskaana tai juuri synnyttänyt! Opettajamme ovat erittäin kokeneita ja pyrkivät parhaansa mukaan ohjaamaan sinun harjoitteluasi turvalliseksi. Tunnit ovat ryhmätunteja. Jos haluat yksityisohjausta, ota yhteyttä ja voimme sopia yksityistunnista!
Silta ei vastaa tunneilla tapahtuneista onnettomuuksista tai oppilaiden omaisuudesta - onhan vakuutuksesi kunnossa!
Jooga
Dynaaminen flowjooga
Tunti rakentuu joogan perusasanoista ja niitä liittävistä välisarjoista, jotka tehdään hengityksen ja liikkeen yhtyessä ja jatkuessa virtaavasti flowsarjan ajan. Tunti voi keskittyä esim. johonkin kehon osaan, johonkin tiettyyn joogan osa-alueeseen tai rakentua jonkin tietyn asanan ympärille. Tunnilla kiinnitetään huomiota asanoiden oikeisiin linjauksiin ja välillä jäädään workshoppaamaan jotakin yksittäistä asanaa.
Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Myös voima kehittyy, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lämmittely, dynaaminen flowosio, loppuliikkeet/venyttelyt ja -rentoutus
Kuten jokaisella joogatunnilla, myös flow-tunnilla jokainen joogaa oman kykynsä ja jaksamisensa mukaan, pitää taukoja tarvittaessa ja haastaa itseään, kun siltä tuntuu. Tunnin vaativuustaso rakentuu aina osallistujien mukaan. Dynaamisessa flowjoogassa tulee haastetta dynaamisuutta kaipaaville. Jos dynaaminen tuntuu joskus liialta, voit kokeilla hathajoogaa, kts. alla tuntikuvaus.
Asiakkaiden sanomaa:
"Sillan flow on siis niin ihana flow. Kyllä saadaan olla onnellisia, että saarella on joogasali, missä saa nauttia näin ihanasta tunnista - ei tästä voi kertoa kellekään, että mahtuu tunnille jatkossakin..."
Hathajooga
Hathajoogan tunnilla pääsee lempeyden kautta avaamaan kehoa ja lepuuttamaan mieltä yhdistäen hengityksen ja liikkeen helppojen asanoiden ja modifioitujen aurinkotervehdysten kautta. Tunnilla vahvistetaan kehoa monipuolisesti ja se sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunti on myös hyvä valinta, jos et pääse säännöllisesti tunneille, mutta haluat joskus päästä joogaamaan. Muista kuitenkin, että vain säännöllisen harjoittelun kautta keho vahvistuu ja tulee liikkuvammaksi.
Jos sinulla on myös haasteita ranteiden, kyynär- ja olkanivelten kanssa, tämä tunti sopii sinulle. Tunti on myös hyvä esim. synnytyksen jälkeen, jos olet jo saanut luvan monipuoliseen liikuntaan ja keskivartalon harjoituksiin.
Tunti kehittää kestävyyttä, keskittymiskykyä, kehon koordinaatiota, tasapainoa ja liikkuvuutta. Kehosi myös voimistuu, kun työskennellään oman kehonpainon kanssa. Tunti rakentuu seuraavista osioista: alkurauhoittuminen, lempeän liikkuva asanaosio ja loppurentoutus. Lämpimästi tervetuloa - tunti palaa aikatauluun tammikuussa 2025!
Jos haluat vieläkin lempeämpää tuntia, tule yinjoogaan - katso kuvaus alla.
Jos taas haluat rankempaa, dynaaminen flowtunti sopii sinulle.
Yinjooga
Rauhoittavalla, kiinalaiseen lääketieteeseen ja meridiaanioppeihin perustuvalla yintunnilla pääset todella palautumaan vaativasta arjestasi ja ehkä kovasta, dynaamisesta harjoituksesta pitkien venytysten ja kehon meridiaanien (energiakanavien) aktivaatioiden ajan. Keho ja mieli rauhoittuvat ja keho alkaa korjata itse itseään levon myötä, kynttilänvalossa kauniissa salissamme samalla, kun liikkuvuutesi lisääntyy.
Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen ja asennot, joissa voit olla rentona ja sinun ei tarvitse jännittää lihaksiasi.
Yin sopii kaikille - hyvä- ja huonokuntoisille ja kaiken kokoisille ihmisille. Emme suosittele yintuntia raskausajan kahden viimeisen kolmanneksen aikana emmekä heti kovan, dynaamisen tunnin jälkeen.
Asiakkaiden sanomaa:
"Tämä on ainoa hetki viikosta, kun pääsen lepäämään."
"Jos en pääse kerran viikossa Sillan yiniin, viikkoni on ihan pilalla ja olen yksi huutava hermokimppu. Yinin jälkeen olen maailman lempein ihminen."
Astanga
Astangajooga on intialaisen Shri K. Pattabhi Joisin kehittämä joogalaji.
Astangajooga on dynaamista joogaa, joka vahvistaa ja lisää kehon liikkuvuutta. Harjoittelu tapahtuu joko ohjatuilla tunneilla tai ns. Mysore-harjoitteluna, jossa oppilas harjoittelee itsenäisesti oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja ohjatessa suullisesti oppilasta tarpeen mukaan. Tällä hetkellä Sillassa harjoitellaan astangatunneilla osaksi Mysore-harjoitteluna.
Astangajooga parantaa keskittymiskykyä sekä rauhoittaa mieltä. Astangatunnilla opit joogan perusasanat, joten se voi toimia pohjana myös muille dynaamisen joogan tunnille. Ohjattuihin tunteihin kuuluu keskeisesti myös hyvän hengitystekniikan opiskelu. Jokaisen harjoituskerran päättää loppurentoutus. Astangajooga sopii kaikille, mutta huomaathan yllä yleiset suosituksemme tunneistamme. Astangajoogaa ei suositella aloitettavan raskausaikana.
Astangan vaihtoehdoksi sopii dynaaminen flow tai jos haluat lempeämpää, tule yinjoogaan.
Asiakkaiden sanomaa:
"Aivan huippuastangaa, Sillan astanga. Tarkka opettaja, joka oikeasti tuntee jokaisen oppilaan kehon ja korjaa tarvittaessa kaikki linjaukset kuntoon. Tästä tulee riippuvaiseksi, positiivisessa mielessä."
Pilates
Mattopilates
Mattopilatestunnilla harjoitus tehdään nimensä mukaisesti maton päällä. Tärkein työkalusi on oma kehosi, mutta tunnilla käytetään myös ajoittain pienvälineitä - pilatespallo, pilatesrulla, pilatesrengas, kuminauhat, käsipainot. Pienvälineet tuovat omanlaisensa haasteen tunnille ja myös mukavaa vaihtelua matolla tehtäviin harjoituksiin.
Mattopilates on tärkeää aloittaa aina peruskurssin kautta, jotta pilateksen perusperiaatteet tulevat sinulle tutuksi. Järjestämme peruskursseja aina kauden alussa ja tarpeen mukaan myös kauden aikana. Lue kursseista lisää täältä.
Laitepilates
Pilates menetelmän kehittäjä Joseph Pilates suunnitteli erilaisia laitteita menetelmänsä harjoittamiseen mattoharjoittelun lisäksi. Useimmat näistä laitteista perustuvat jousivastuksen säätelyyn, jolloin jousivastusta käyttämällä keho vahvistuu monipuolisesti ja liikkuvuus lisääntyy dynaamisten liikkeiden avulla. Myös pilatestuoli (Chair) perustuu jousien säätelyyn, mikä lisää harjoituksen vaativuutta ja kehittää kokonaisvaltaista kehonhallintaa.
Laitetunneilla, kuten mattotunneillakin, liikkeitä tehdään eri alkuasennoista ja koko kehoa harjoittaen. Liikkeet vaikeutuvat voiman, taitojen ja liikkuvuuden kasvaessa. Liikkeet vaihtuvat ripeällä tahdilla ja yhtä liikettä tehdään max. 10 kertaa.
Sillassa käytämme Balanced Bodyn Allegro® -reformeria ja EXO® -tuolia, kaaria, korotettu mattoa ja jousiseinää. LIsäksi meillä on Pilates Scandinavianin® cadillac, ladder barrel, wunda chair, Legacyn® high chair ja baby barrel, Contrologyn® ped-o-pull.
Reformer-tunnit
Reformerissa on liikkuva alusta, ns. kelkka, jonka päällä ollaan eri asennoissa - mm. selällään, polvillaan, istuen. Kelkka liikkuu jousien varassa eteen ja taakse. Reformerissa on myös käsi/jalkaremmit, joita hyödynnetään osassa liikkeitä, sekä box, jonka päällä tehdään harjoituksia, sekä kelkkaa liikuttaen, että kelkka paikalla pysyen. Reformer-harjoittelussa voidaan säätää jousivastuksia asiakkaan mukaan, vaikka valtaosa liikkeistä tehdään vakiojousilla. Reformer-tunnilla voidaan käyttää myös Wunda chairia, katso alla kuvaus tuolin käytöstä!
Ryhmä reformer-tunti on liikuntatunti ja jos sinulla on haasteita esimerkiksi loukkaantumisen jäljeltä, suosittelemme yksityistuntia, jolloin ohjaaja voi räätälöidä tunnin tarpeisiisi.
Voit aina myös kysyä ohjaajalta, mikä taso on sinulle sopivin. Parhaiten edistyt, kun käyt tunnilla, jonka liikkeet pystyt tekemään puhtaasti.
Preperustason tunnilla tehdään reformer-repertuaariin kuuluvia perustason liikkeitä, ja se sopii intro-tunnin jälkeen harjoittelun aloittamiseen. Tahti on vielä hitaampi ja sinulla on hyvin aikaa vaihtaa liikkeestä toiseen ja liikkua laitteen ympärillä. Noin 10 preperustason tunnin jälkeen voit siirtyä perustason tunneille. Jos haluat tulla kertaamaan laitepilateksen perusteita, tämä on myös sinulle sopiva tunti.
Perustason tunnilla sinulla on jo perusteet hallussa ja vaihdat liikkeestä toiseen jo joustavammin. Alat tuntea perustason liikkeet ja käytät laitetta jo kätevästi. Voit pysyä preperus- tai perustasolla niin kauan kuin haluat - saat aina hyvän harjoituksen ja haastetta sopivasti.
Perus/keskitason tunnilla sinulla on hallussa jo perustason liikkeet, tunnet liikkeiden nimiä, operoit laitetta sujuvasti ja liikut näppärästi liikkeestä toiseen. Olet käynyt tunneilla säännöllisesti ainakin kerran viikossa. Tunnilla mennään osallistujien tason mukaisesti ja keskitason osallistujat saavat lisähaasteita tunnin aikana. Tunnin tahti on jo hieman nopeampi kuin perustason tunnilla, joten tunti vaatii jo kohtalaista kehonhallintaa ja voimaa.
Keskitason tunnilla liikkeet ovat haastavampia ja edellyttävät jo hyvää liikkuvuutta ja keskivartalon voimaa. Sinulla on takana jo n. 20-30 perustason tuntia ja käyt tunneilla koko ajan säännöllisesti ainakin kerran viikossa. Tunnet pilatessanaston, tiedät liikkeiden nimet, operoit laitetta sujuvasti ja laitteen ympärillä liikkuminen on sinulle rutiinia. Tunnilla edetään jo nopeammin, joten osallistujilta edellytetään laitteen ja liikkeistön hyvää osaamista. Voit aina kysyä ohjaajalta, oletko valmis keskitasolle.
Keski/jatkotason tunnilla eteneminen on rivakkaa, tunnet pilatessanaston ja sinulla on hyvä liikkuvuus ja voimaa kehossa. Olet käynyt tunneilla säännöllisesti jo vuosia, keskitason liikkeet sujuvat ja olet valmis jatkotason liikkeiden opetteluun. Voit aina kysyä ohjaajalta, oletko valmis keski/jatkotasolle.
Jumpboard
Jumpboard-tunnilla käytetään reformerin hyppylautaa, joka liitetään laitteeseen. Tunnilla tehdään perustason reformer-liikkeitä sekä tunnin aikana useampi hyppysarja hyppylautaa vasten selin-, kylki-, vatsa- ja istuma-asennoista. Tunti sopii sinulle, kun olet käynyt n. 10-15 perustason tuntia ja koet hallitsevasi kehosi laitteella.
Hypyt tehdään vaihtelevilla, mutta pääasiassa kevyillä jousivastuksilla kiinnittäen erityistä huomiota jalkojen käyttöön ja linjauksiin. Tunnilla saat sykkeen nousemaan ja samalla kokonaisvaltaisen reformer-harjoituksen. Hyppyosuus kestää kerralla n. 15-45 sekuntia. Kokonaisuudessaan tunnilla hypitään n. 20 minuuttia, ehkä jopa alle sen. Tunti ei sovellu sinulle, mikäli kärsit esim. nilkka- tai polvivammasta.
Laitepilates Circuit -tunti
Kun sinulla on jo kehonhallintaa, tunnet perusliikkeet ja n. 15-20 tuntia reformer-harjoittelua alla, olet tervetullut Laitepilates Circuit-tunnille!
Circuit-tunnilla harjoitellaan eri laitteilla ja pienvälineillä monipuolisesti liikkuen laitteelta toiselle. Ohjelma pysyy samana aina noin kuukauden, joten opit liikkeet ja pystyt kiertämään itsenäisesti pisteestä toiseen opettajan neuvoessa ja avustaessa. Näet ja koet, kuinka eri laitteet toimivat ja kuinka monipuolisesti voitkaan harjoitella laitepilatesta. Myös matto luetaan yhdeksi laitteeksi.
Wunda chair + matto -tunti
Tällä tunnilla käytämme sekä tuolia että mattoa monipuolisesti. Tunnilla edetään samanaikaisesti ryhmässä. Opit käyttämään tuolia monin eri tavoin ja yhdistämään maton ja tuolin eri liikkeissä. Huomaat, kuinka samaa liikettä tehdään niin tuolilla, matolla kuin reformerilla ja opit käyttämään ja aktivoimaan kehoasi ja eri lihaksia monipuolisesti eri laitteilla. Tuolia pidetään jopa haastavimpana laitteena, koska sen tukea antava pinta-ala on pieni, jolloin joudut itse kannattelemaan suurinta osaa kehostasi.
- Wunda chair
Sillassa on käytössä myös Balanced Bodyn EXO-tuolit, jossa tuoliin kuuluu kaksi jousta ja liikkuva poljin. Pilatesmenetelmään kuuluu, että samat liikesuunnat ja liikkeet toistuvat niin mattoharjoittelussa kuin eri laitteilla. Niinpä tuolilla voi tehdä myös samoja harjoituksia kuin esim. reformerilla tai matolla, mutta tuoli tuo niihin omat haasteensa ja mausteensa. Tuoli haastaa kehoasi tehokkaasti, koska sen pinta-ala on pieni, jolloin se myös tukee sinua vähemmän. Myös tuolilla tehdään harjoituksia eri asennoista hyödyntäen lattiaa ja itse tuolia monipuolisissa liikkeissä.
- Pilateskaari
Pilateskaarta voidaan käyttää monipuolisesti mm. selän avaamiseen tai selkälihasten venyttämiseen. Myös ryhti paranee kaaren käyttämisen myötä. Kaarella saa tehtyä tehokkaasti ja turvallisesti yksinkertaisia liikkeitä ja se on mainio lisä reformer-tunnilla.
Muuta huomioitavaa laitepilatestunnilla
Jos et ole koskaan tehnyt laitepilatesta, tunnit aloitetaan INTRO-tunnin kautta (55-75 min.), jossa käymme läpi laitteen toiminnan ja reformer-harjoittelun perustason liikkeitä. Intro on tärkeä myös oman turvallisuutesi vuoksi, jotta opit käyttämään laitetta etkä loukkaa itseäsi. Vaikka olisit urheilullinen ja hyvässä kunnossa, laitepilatestunnille tullaan intron kautta. Pilates on kokonaisvaltainen harjoittelumetodi ja sen perusperiaatteet opitaan introssa. Ilman introa saatat menettää juuri sen oleellisen osan tunnista! Osta siis tämän linkin kautta prepaid-kortti "Laitepilates intro, voimassa 4 vkoa ostosta", jolla pääset intro-tunnille.
- Kun saavut laitetunnille, odota, että opettaja on myös salissa. Opettaja siirtää laitteet. Turvallisuutesi vuoksi älä siis koske laitteisiin ennen, kuin olet saanut luvan. Kun laitteesi on paikoillaan, voit säätää sen omien asetuksiesi mukaan (olet oppinut asetukset introtunnilla).
- Riisuthan kaikki terävät hiuspinnit, korut ja kellot ja jätät ne omaan laukkuusi pukuhuoneeseen. Katsothan, ettei vaatteissasi ole mitään terävää (vetoketjua, koruja, niittejä), jotta laitteiden nahkapinnat pysyvät ehjinä.
- Laitetunnilla harjoitellaan aina puhtaat sukat jalassa. Myymme studiolla jarrusukkia. Tuothan oman pienen pyyhkeen pään alle.
- Laitetunnilla edetään samanaikaisesti ryhmässä. On tärkeää kuunnella ja noudattaa tarkoin opettajan ohjeita. Turvallisuus ennen kaikkea - kysy, jos jokin jää epäselväksi.
- Keskustele opettajan kanssa, minkä tasoinen tunti sinun kannattaa valita ja kerro opettajalle kaikki harjoitukseen vaikuttavat seikat (vammat, sairaudet, lääkitys, raskaus tai jos olet synnyttänyt lähiaikoina tai jokin muu harjoitukseesi vaikuttava asia, josta opettajan on hyvä tietää).
- Tunnin päätteeksi jokainen puhdistaa laitteet huolellisesti ja vie käytetyt pienvälineet paikoilleen opettajan ohjeistuksella.
Barre
Barre on tehokas ja innostava koko vartalon treeni, jota tehdään balettitangolla ja matolla, käyttäen välillä myös pienvälineitä, esim. pieniä käsipainoja, slaidereita, kuminauhoja tai pilatespalloa. Barre kehittää kestävyysvoimaa ja sytyttää ryhtiä kohottavat syvät lihakset, työstäen etenkin pakaroita, reisiä ja keskivartaloa, jolloin ryhtisi paranee ja jaksat kannatella kehoasi paremmin. Myös jalkaterän pienet lihakset vahvistuvat, joka voi auttaa erilaisiin jalkaterän haasteisiin.
Barressa liikkeet ovat turvallisia ja linjaukset ovat tärkeitä, kuten joogassa ja pilateksessa. Se sopii myös raskaudesta palautumisen harjoitukseksi. Tunnilla ei tehdä koreografiaa eikä sinulla tarvitse olla mitään tanssitaustaa tullaksesi barreen eli kaikki pystyvät tulla barretunnille!
Barre on maailmalla huippusuosion saavuttanut treenimuoto eikä syyttä; se on supertehokasta, mukaansatempaavaa ja tuloksia syntyy nopeasti. Tunnin jälkeen olosi on voimaantunut ja ryhdikäs!
Voima & Liike
Voima&Liike -tunnilla tehdään nimensä mukaisesti sekä aerobista liikettä että voimaa kartuttavaa harjoitusta! Tunti kasvattaa kestävyyttä, tehostaa rasvanpolttoa ja aineenvaihduntaa sekä palvelee myös sydän- ja verenkiertoelimistöä, kun sykettä nostetaan liikkeellä.
Apuvälineinä käytämme pääasiassa 1-4 kilon käsipainoja, kuminauhoja, jumppakeppiä ja muita pienvälineitä. Myös jumppamatto on tarpeen eli tuothan omasi tai voit myös lainata Sillan mattoja.
Kun olet 25-35-vuotias, lihasmassan katoaminen ja osteoporoosi voivat tuntua vielä kaukaisilta asioilta. Mutta nyt kun on potentiaalia, on tärkeää nostaa lihasvoimataso ja luuvahvuus niin korkealle kuin mahdollista, eli lihaksia ja luita vahvistava treeni kannattaa aloittaa heti!
Tunti alkaa rauhallisella, mutta hengästyttävällä ja lämmöt nostattavalla liikkeellä. Sen jälkeen siirrymme käsipainoihin ja kuminauhoihin, joiden avulla teemme erilaisia lihasvoimaliikkeitä monipuolisesti. Voit valita omat painosi, joita Sillassa on 0,5 kilosta 4 kiloon. Jatkamme monin eri tavoin mm. erilaisilla punnerruksilla, reisi- ja pakaralihas- sekä vatsa- ja selkälihasliikkeillä. Tunti päättyy venyttelyyn.
Tervetuloa tälle mahtavalle, hikiselle ja iloiselle tunnille. Lähdet tunnilta voimakkaana ja ryhdikkäänä!
Asiakkaiden sanomaa:
"Viikonloppuni lähtee energisesti käyntiin Voima&Liike -tunnilla! Tunnilla lämmitellään ensin perusliikkeillä ja sen jälkeen tehdään monipuolisesti lihasvoimaharjoituksia. Tässä yhdessä tunnissa on kaikki, mitä nainen tarvitsee! Tykkään kovasti!"
Äänimaljarentoutus
Peter Hess® äänirentoutusmetodi on länsimaiselle ihmiselle kehitetty syvärentoutusmenetelmä, jossa pehmeästi soitettavien äänimaljojen harmoniset äänet ja hellät värähtelyt kutsuvat kehoa ja mieltä syvään rentoutumisen tilaan.
Sillan äänimaljarentoutuksessa käytetään korkealaatuisia äänimaljoja, muita pienempiä soittimia ja gongia. Opettaja soittaa instrumentteja omalla paikallaan lattialla. Puhetta on minimimäärä. Saat vain olla lämpimästi vilttien alla Sillan ainutlaatuisen rauhallisessa tilassa. Soittimien äänten värähtely tuntuu miellyttävästi kehossa rentouttaen ja mielen hiljentäen. Yöunesi laatu voi parantua säännöllisen rentoutuksen myötä.
Yhdistämme äänimaljoihin yinjoogan noin kerran kuussa perjantai-iltana (2h), jolloin kehosi saa myös ihanan venyttelyn samaan aikaan, kun nautit kauniista äänimaljojen soinnuista.